Prvi šibenski ljudski sunčani sat radit će se na Baldekinu

Vijećnici Gradske četvrti Baldekin 3 na posljednjoj sjednici koja je održana jučer donijeli su odluku o financiranju izrade Sunčanog sata u dvorišnom prostoru OŠ Tina Ujevića iz sredstava kojima raspolaže Vijeće Gradske četvrti.

Sunčani sat bit će izrađen prema projektu arhitektice Ivane Lozić, koja ga je darovala toj osnovnoj školi i Gradskoj četvrti.

-Riječ je o vrlo zanimljivom projektu koji za ‘kazaljku’, čija sjena pokazuje vrijeme, koristi osobu koja stoji na označenom mjestu, a koje označava tekući mjesec u godini. Instalacija Sunčanog sata, kako je predviđeno projektom, istodobno  predstavlja i klupicu, pa time ujedno i ugodno mjesto za boravak djece i odraslih. Uz stjecanje praktičnih znanja o geografskoj orijentaciji, stranama svijeta, gibanju Zemlje oko osi i oko Sunca, određivanju točnog vremena  u svakom godišnjem razdoblju, ovaj projekt predstavlja i zabavnu, ekološku i trajnu instalaciju u prostoru prikladnu  i za individualan i  grupni oblik rada s učenicima  različitih uzrasta  – pojašnjava predsjednik četvrti Baldekin 3 Krešimir Šakić.

Cijena realizacije projekta je gotovo sedam tisuća kuna.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.