Nije osiguran zamjenski brod

Putnike dočekala obavijest da Komiža ne isplovljava: ‘Svi nam odgovaraju, on je privatnik’

Svi putnici koji su jutros namjeravali brzobrodskom linijom do Kaprija i Žirja, ostali su u Šibeniku jer katamaran Komiža u 9 sati, zbog popravka, nije isplovio. Sve njih dočekala je samo pisana obavijest na prozoru katamarana na kojoj piše ‘zbog radova redovitog održavanja – servisa, brod ne isplovljava’. Uz nju je i zahvala na razumijevanju tvrtke Catamaran line bez ikakvih informacija o tomu kada će se Komiža vratiti u promet i postoji li zamjenski brod.

– Došli smo u osam i pol, brod je trebao ići u devet, ali, vidite i sami, ne ide nikud. Planirali smo do Kaprija, usput bi podigli poštu, ali kad dođem do Kaprija pošta će biti zatvorena i nećemo se imati sa čim vrati. Nismo znali za to da brod neće ploviti, pitali smo dolazi li kakva zamjena, a svi odgovaraju da je on privatnik. Sad čekamo 11.30 sati, a pitali smo i na ovom koji je otplovio za Obonjan može li nas primiti da se barem vozamo jer bi lakše proveli ovo čekanje. Suprugu je 87 godina, teško mu je i vruće, a sad sjedimo na ovom suncu i čekamo – ispričala nam je ogorčena gospođa Đurđa dok je suprugu skidala majicu i dodavala bočicu vode.

Katamaran Komiža na vezu je uz gat Vrulje, svi pristupi na brod su zatvoreni, a ni na palubama nema posade. Na internetskim stranicama tvrtke Catamaran line nema nikakve obavijesti za putnike, a kako je riječ o državnoj liniji, obavijest o prekidu objavljena je na stranicama Agencije za obalni pomorski linijski promet, odnosno Hrvatskog autokluba.

– O potrebnom servisu obavijestili smo nadležne, a riječ je o popravku generatora koji je ključan jer o njemu ovisi kormilarski uređaj. Taj popravak je nužan za sigurnost putnika i plovidbe, a vjerujem da će Komiža do večeri biti spremna za plovidbu. Sezona je i vrlo je teško dobiti ljude za popravak, a kada ih uspijete uhvatiti morate odmah krenuti s radovima. Komiža će na Žirju biti najkasnije ujutro – kazao nam je Igor Lučić iz tvrtke Catamaran line, koncesionara brzobrodske linije Šibenik – Kaprije – Žirje.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.