Računajte s kišom, a stabilnije tek od ponedjeljka

Centar ciklone je odmaknuo nad područje između Grčke i Turske no kako se po visini nalazi prostrani visinski vrtlog tako i dalje u istočnoj struji pristiže vlažna i nestabilna zračna masa. Sljedećih će dana biti promjenljivo, uz povremenu kišu, obilniju osobito danas u zapadnim krajevima. Temperatura zraka u većini će se krajeva malo sniziti. Ne treba čuditi ako se u noći na petak i u petak ujutro mjestimice u zapadnim krajevima, osobito u gorju, nakratko pojave i snježne pahulje.

Na šibenskom području jutros je oblačno sa slabim sjevernim vjetrom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici i na Žirju 13 °C, u Šibeniku, Primoštenu, Pirovcu i Murteru 12, u Vodicama, Skradinu, Kninu i Oklaju 11, a u Drnišu, Bilicama i na Promini 10 °C.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije danas promjenljivo, ponegdje i pretežno oblačno, ujutro i prijepodne uz češću kišu, gdjegod i grmljavinu. Najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 17 °C.

Na Jadranu se u nastavku tjedna temperatura zraka neće znatnije mijenjati, a najnestabilniji će dan biti četvrtak, kada će još u dosta predjela biti kiše, vjerojatno i u obliku pljuskova s grmljavinom. U petak sunčanije, većinom i suho, a promjenljivije, uz najveću vjerojatnost za sporadičnu kišu zadržat će se na krajnjem jugu. Na sjevernom Jadranu i u sjevernoj Dalmaciji u četvrtak će zapuhati bura, a duž ostatka obale će sve do subote prevladavati jugo.

Vikend također neće proći bez oborina osobito u Dalmaciji.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRTVremenska prognoza by Silvio

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.