Radnici TLM-ove Prešaonice traže smjenu stečajnog upravitelja i pobijanje štetnih ugovora

Odvjetnik Jere Matić, kao opunomoćenik 80-ak bivših radnika TLM-ove Tvornice prešanih proizvoda, priložio je podnesak Trgovačkom sudu u kojem traže razrješenje stečajnog upravitelja Ivana Gjurašića i pobijanje svih ugovora od 2007. godine i štetnih radnji u stečaju Prešaonice.

– Privatizacija TLM-a u kojoj je ušao ‘Hrvatski konzorcij’ najveća je pljačka u Hrvatskoj zato što su oni sve dobili za jednu kunu i njihovim izlaskom te izlaskom Pejčinoskog i Shamisa napravljen je dug od oko 65 milijuna eura, a 107 milijuna koje su trebali uložiti nikad nisu uložili, kazao je Ivan Svraka u ime radnika TPP-a koji još potražuju 20-ak plaća i otpremnine, odnosno nešto više od 20 milijuna kuna, bez kamata.

Nezadovoljni su što Impol ne pokreće proizvodnju u Prešaonici.

– Impol je međutim zainteresiran za zemljište i osnovali su firmu Impol ulaganja što je zamjena za Adrial ulaganja. Nastavlja se u stečaju činjenje štete TLM-TPP-u jer stečajni upravitelj Ivan Gjurašić s tvrtkom Impol ulaganja sklopio dodatak ugovora o kupoprodaji nekretnine. Tražili smo već pobijanje tog štetnog ugovora između TLM-TPP-a i Adrial ulaganja, no stečajni upravitelj ne samo da nije pokrenuo pobijanje, nego je u siječnju ove godine sklopio dodatak tom štetnom ugovoru, kazao je Svraka.

tpp1

Mišljenja su da Državno odvjetništvo, koje također sudjeluje u stečajnom postupku, ima materijal za podnošenje kaznene prijave protiv Impol ulaganja, Impol-TLM-a i stečajnog upravitelja, tim više što prenesene nekretnine nisu vještačene pa se vrijednost nekretnine ne zna.

Stečajni upravitelj, rekao je Svraka, uporno odgađa na dnevni red skupštine vjerovnika staviti glasovanje, koji predlažu bivši radnici, o pokretanju postupka pobijanja štetnih radnji u proteklih nekoliko godina, čime ide na ruku većinskom vjerovniku.

– Zbog svega toga zatražili smo u Trgovačkom sudu u Zadru razrješenje stečajnog upravitelja Ivana Gjurašića te da DORH zatraži provedbu istražnih radnji u odnosu na sve navedene okolnosti. Radnici traže da se što hitnije Trgovački sud, odnosno stečajni upravitelj izjasni hoće li pred sudom pokretati parnične postupke pobijanja štetnih radnji što je uvjet da radnici putem odvjetnika pokrenu postupke, kazao je Svraka.

Svraka je napomenuo kako stečajni upravitelj TLM-TPP-a vodi 1312 stečajnih postupaka pa kako je riječ o izuzetnom znalcu i stručnjaku predložio je premijeru Plenkoviću da ga uzme u Agrokor u zamjenu za Ramljaka.

tpp4

Radnici tvrde da stečajni upravitelj Gjurašić ne radi svoj posao, da je samo jednom bio u tvornici te da mu imovina nestaje i da mu je vrijeme za smjenu. Ukoliko to ne odrade Trgovački sud i DORH, radnici najavljuju da će protiv njega podići kaznene prijave.

– Nedavno su nestala tri viljuškara vrijedna milijun kuna. Ja sam ga nazvao i odmah mi je znao reći gdje su. Otišli su u Zagreb montažu i kada sam mu zaprijetio policijom brzo su vratili viljuškare, kazao je Josip Bralić, jedan od bivših radnika Prešaonice TLM-a.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.