Radovi na DV Kućica pri kraju ‘Već se osjeti kako radijatori brže zagriju prostorije’

Radovi na energetskoj obnovi dječjeg vrtića Kućica na Baldekinu su pri kraju. Već sada se osjeti kako radijatori brže zagriju unutarnje prostorije, a i vanjsko ruho objekta je dobilo suvremenu ovojnicu, napisao je na svom facebook profilu dogradonačelnik Danijel Mileta.


Kako smo već pisali, energetska obnova vrtića počela je u rujnu, a projektom je predviđena zamjena zamjena 14 dotrajalih drvenih prozora i jednih vrata energetski učinkovitijim, uz ugradnju zaštite od Sunčeva zračenja, te ugradnja termostatskih ventila na postojeća ogrijevna tijela i ventila za hidrauličko uravnoteženje sustava centralnog grijanja.  Sanirat će se i 500 m2 dotrajale površine betonske nadstrešnice.

Tada je gradonačelnik Burić izjavio kako je obnova podizanje standarda boravka djece u vrtiću,  koji je drugi po veličini jer je u ‘Kućicu’ upisano 150 djece podjeljenih na osam odgojnih skupina.

Ukupna vrijednost projekta je oko milijun i 400 tisuća kuna, a Ministarstvo graditeljstva preko Fonda za zaštitu okoliša sufinancira sa 850 tisuća kuna.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.