'Užasan smrad, nevjerojatni prizori od kojih vam se okreće u želucu!'

Raspadnuti leševi, smrad i prljavština: Policija i inspektorat upali u ilegalnu klaonicu na području OklajaFoto: Potraga

‘Užasan smrad, nevjerojatni prizori od kojih vam se okreće u želucu!’. Tako svjedoci opisuju prizore koje su zatekli u ilegalnoj klaonici u mjestu između Knina i Drniša. Veterinarska inspekcija otkrila je ovih dana ilegalnu klaonicu na području Oklaja.

– U koordiniranoj akciji s Ministarstvom unutarnjih poslova Veterinarska je inspekcija po dojavi i po saznanjima vezanim uz nedavni slučaj trihinele u Kninu, utvrdila da se u jednoj obiteljskoj kući nalazi ilegalna klaonica koja stavlja proizvode tih životinja u javnu prodaju – kazao je za Vijesti.hr Gordan Jerbić, načelnik Sektora inspekcijskog nadzora Državnog inspektorata.

U nadzoru je Veterinarska inspekcija zatekla i određenu količinu lešina i nus-proizvoda životinjskog porijekla koje je vlasnik objekta bacao u blizini kuće. Nadzor objekta, prema Jerbićevim riječima, još nije gotov. Kako je pronađen veći broj ušnih markica provjerava se je li riječ o takozvanim plutajućim govedima. Takvom se smatra stoka koja je otpremljena s neke farme, a ne završi u legalnoj klaonici, izvozu ili na nekoj drugoj farmi. Mnoga od tih grla završe u ilegalnim klaonicama, a dosad se na popisu plutajućih goveda našlo više od 50.000 grla stoke.

Protiv osobe je pokrenuto pet kaznenih prijava i nekoliko optužnih prijedloga, a usmenim je rješenjem dobio nalog da ukloni lešine iz nesanirane jame i otpad putem ovlaštenog koncesionara. Ilegalne klaonice, šverc mesa i ogromno sivo tržište tek su dio problema s kojima se inspektori suočavaju svaki dan, kažu u Državnom inspektoratu.

Više donosi RTL-ova Potraga večeras 19.20 sati, a fotografije možete pogledati ovdje.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.