Rasprodana i zadnja imovina nekadašnjeg šibenskog aluminijskog giganta

Sutkinja Ardena Bajilo koja vodi stečajni postupak TLM – Tvornice lakih metala Šibenik, sazvala je za 12. lipnja ročišta za diobu od prodaje triju nekretnina. Riječ je o dvama zemljištima uz Jadransku magistralu te dijelu zemljišta u Lozovcu. Sva tri zemljišta prodana su na javnim dražbama.

Teren uz Jadransku magistralu površine 923 četvorna metra kupila je tvrtka Terra Tison iz Zagreba za 12.001 kunu. Riječ je o tvrtki registriranoj za poslovanje i promet nekretnina.

tlm1

Zemljište od 1.185 kvadrata koje se naslanja uz tu parcelu kupio je za 9.001 kunu Marko Duilo iz Zagreba.

tlm2

Dio terena u Lozovcu površine 154 četvorna metra na javnoj je dražbi kupio je Mladen Pavičić iz Splita po cijeni od 2.501. kunu.

tlm3

Kako je Šibenski portal već pisao, na trgovačkom sudu u Zadru 17. svibnja završen je stečaj TLM Tvornice lakih metala u Šibeniku. Prethodno je sutkinja Ardena Bajilo dala suglasnost za završnu diobu i završni račun stečajnom upravitelju Milanu Ljubičiću. Obzirom da je u tijeku još nekoliko sudskih sporova te postupak unovčenja nekretnina opterećenih razlučnim pravom iz kojega će se samo dijelom namiriti razlučni vjerovnici, stečajna masa iza TLM-a upisat će se u sudski registar. Po pravomoćnosti rješenje će biti dostavljeno sudskom registru radi brisanja Tvornice lakih metala iz sudskog registra.

Podsjetimo, stečaj nad nekadašnjim šibenskim aluminijskim gigantom otvoren je 9. lipnja 2016. godine zbog nepodmirenih dugova i dugotrajne blokade računa. Otvaranje stečajnog postupka predložila je Fina 21. ožujka 2016. zbog neprekidne blokade više od 120 dana s 2.461.988 kuna nepodmirenih dugovanja. TLM je, inače, 2015. godinu završio s gubitkom višim od 27,4 milijuna kuna.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.