Sve veće je i zanimanje kupaca

Rastu cijene nekretnina u Šibeniku: U 14 mjeseci kvadrat kuće 200 eura skuplji

Tražene cijene nekretnina na godišnjoj razini u Hrvatskoj su porasle za šest posto, s tim da se za kvadrat stana traži 8,5 posto više, a za četvorni metar kuće skoro četiri posto više nego lani. Na temelju analize 163 tisuće oglašenih nekretnina, portal Njuškalo izračunao je da u Hrvatskoj cijene stanova rastu već 45 mjeseci uzastopce.

U Šibeniku se trenutačno za četvorni metar stana traži prosječno 1.563 eura, što je sedmi najskuplji kvadrat u Hrvatskoj, dok je po cijeni kvadrata kuće od 1.442 eura Šibenik peti najskuplji grad.

Od srpnja prošle godine prosječna cijena kvadrata stana u Šibeniku je porasla za 120 eura, a kuće za 193 eura.

Zanimanje kupaca je također u porastu i to oko 10 posto u odnosu na rujan prošle godine. Godišnji rast cijena stanova je zabilježen u svim većim hrvatskim gradovima, a i dalje je uvjerljivo najskuplji hrvatski grad, što se cijena nekretnina tiče, Dubrovnik. Tamo je u rujnu prosječna tražena cijena kvadrata stana iznosila 3.886 eura. Prosječna tražena cijena kvadrata kuće s dvorištem, tamo je u prošlom mjesecu iznosila 4.724 eura.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.