Zaražena nepokretna štićenica bez težih simptoma

Ravnatelj Cvjetnog doma u šoku: ‘Sve smo radili po propisima i stvarno ne znam kako je virus ušao u našu ustanovu’Foto: Arhiva

Tomislav Ninić, ravnatelj Cvjetnog doma u kojem je danas potvrđen prvi slučaj zaraze koronavirusom, kazao je kako su dotučeni rezultatima testiranja.

– Ne znamo ni kako ni odakle je virus došao u dom, jer od prvog dana poduzimamo sve propisanje mjere. Čak sam zabranio i radove na energetskoj obnovi zgrade. Svi naši korisnici koji imaju povišenu temperaturu odmah idu na testiranje. Tako je bilo i u ovom slučaju, međutim od njih pet, jedan je nalaz bio pozitivan, a riječ je o nepokretnoj gospođi koja je smještena u stacionaru. Osim povišene temperature, ona nema nikakvih težih simptoma – rekao je Ninić.

Ninić kaže da su testirali oko do sad testirali 140 djelatnika, te su svi nalazi bili negativni, a neki od radnika testirani su čak dva puta.

– Epidemiolozi su odmah stigli u dom i sad tražimo što se zapravo dogodilo, a bit će testirano i 30 radnika koji su bili u smjeni te su odmah poslani kući – kaže.

Inače, u Cvjetnom domu je 300 štićenika, a kako kaže ravnatelj, zbog opasnosti od koronavirusa, protekla dva mjeseca uopće nisu primali nove štićenike.

Koronavirus ‘ušao’ u šibenski Cvjetni dom, zaražena jedna štićenica

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.