Razmjena ‘pomoraca’: Osam šibenskih učenika nastavu i stručnu praksu odradit će u Italiji

Osam odabranih učenika iz tri šibenske srednje škole mjesec i pol dana pohađat će nastavu i odrađivati stručnu praksu u Italiji u sklopu projekta razmjene učenika srednjih škola s odjelima pomorstva koji provodi Razvojna agencija u suradnji s pet partnerskih organizacija. Također, talijanski učenici nastavu će pohađati u šibenskim školama.

Projekt se provodi se u sklopu Interreg programa Italija-Hrvatska, traje 18 mjeseci, a ukupan iznos financiranja aktivnosti Razvojne agencije iznosi nešto više od milijun i sto tisuća kuna.

Na prošlotjednoj radionici u Puli predstavljeni su hrvatski i talijanski obrazovni, a sudjelovali su i profesori tri odabrane srednje tehničke iz Šibensko-kninske županije – Eleonora Rupić i Joso Pulić iz Industrijsko-obrtničke škole Šibenik, Ivona Ivičin i Nataša Gašperov iz Prometno-tehničke škole Šibenik te Dunja Odak i Tomislav Perak iz Tehničke škole Šibenik

Unutar projekta u sklopu razmjene učenika sudjelovati će pet hrvatskih i sedam talijanskih škola

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.