Razvojnoj agenciji skoro 3 milijuna kuna za dva nova projekta

Ravnateljica Razvojne agencija Šibensko – kninske županije Mira Lepur potpisala je danas u Zagrebu ugovore za dva projekta: ‘Razvoj partnerskog vijeća za tržište rada Šibensko-kninske županije faza III’ ukupne vrijednosti 1.981.518 kuna i projekt ‘Ja želim raditi’ ukupne vrijednosti 859.522 kuna. Oba projekta su financirana iz Europskog socijalnog fonda i uskoro kreću u provedbu.

Ministar rada i mirovinskoga sustava  Marko Pavić i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu uručili su 55 ugovora vrijednih više od 71 milijuna kuna lokalnim inicijativama za poticanje zapošljavanja. Uz ministra Pavića na dodjeli ugovora sudjelovala je i državna tajnica Katarina Ivanković Knežević.

Riječ je o projektu koji je usmjeren na razvoj lokalnih partnerstva za zapošljavanje u cilju prevladavanja regionalnih i lokalnih različitosti te poticanje partnerskog pristupa u pripremi i donošenju politika vezenih uz stvaranje i jačanje ljudskih potencijala u skladu s lokalnim potrebama tržišta rada.

U pozdravnom govoru ministar Pavić izrazio je zadovoljstvo velikim brojem prijava na projekt koji obuhvaća dvije komponente,  jačanje lokalnih partnerstva za zapošljavanje i inovativne programe zapošljavanja koji su u okviru poziva mogle prijavljivati udruge i obrazovne institucije.

– Lokalna partnerstva za zapošljavanje imaju budućnost i mogu napraviti puno za integraciju mladih i svih ostalih ciljnih skupina u njihovoj integraciji na tržištu rada. Danas potpisujemo 55 ugovora vrijedna oko 71 milijun kuna- kazao je ministar i najavio povećanje alokacije.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.