Reakcija na presudu: ‘Sutkinju koja je Horvatinčića oslobodila treba doživotno isključiti iz pravosuđa’

Željko Marušić, prometni stručnjak i profesor na FPZ-u, pita se što ako oni koji protutnje kroz crveno svjetlo na semaforu i usmrte nekoliko djece ubuduće počnu izvlačiti da su to napravili zbog stanja tzv. sinkopu, piše rtl.

Profesor s Fakulteta prometnih znanosti Željko Marušić sudski proces protiv Tomislava Horvatinčića proglasio je ‘nacionalnom sramotom’, zbog čega “sutkinju treba doživotno isključiti iz pravosuđa”.

– To još jednom, sada dramatično, pokazuje da je u pravosuđu primarni zloćudni tumor svih problema u prometu, a sve ostale teške nepravilnosti tek su metastaze. No, sada je vrag zbilja odnio šalu. Kako itko narušena zdravlja, a padanje u nesvijest to implicira (samo jedan takav slučaj kandidatu za pilota onemogućava dobivanje letačke dozvole), smije otpustiti brutalnu snagu pogonskih motora i velikom brzinom zaglisirati akvatorijem, u kojem se mogu očekivati brodice, jedrilice, surferi, čak i neodgovorni plivači?!-naglašava Marušić.

Riječ je o nezamislivom, nepoštenom i vrlo opasnom pravosudnom presedanu, skandalu par excellence, tvrdi Marušić, ističući da bi drugi suci, logikom sutkinje Šupe, mogli početi oslobađati počinitelje prometnih nesreća zbog sinkope, odnosno privremenog gubitka svijesti.

– Što ako se, istom logikom, oni koji protutnje kroz crveno svjetlo na semaforu i usmrte nekoliko djece ubuduće počnu izvlačiti da su to napravili zbog stanja tzv. sinkope?

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.