Rekonstrukcija vrijedna 10 milijuna kuna:’Pravosudna tijela u Šibeniku dobit će primjerene uvjete za rad’

Gradonačelnik Željko Burić i ministar pravosuđa  potpisali su danas sporazum o sufinanciranju radova za privođenje namjeni dijela potkrovlja te dogradnji vanjskog lifta zgrade Županijskog suda u Šibeniku.

Uređenjem potkrovlja postojeće zgrade Županijskog suda u Šibeniku objedinit ćemo sva pravosudna tijela koja djeluju na području grada Šibenika na jednom mjestu i time poboljšati uvjete rada i podignuti kvalitetu usluge- rekao je ministar Dražen Bošnjaković te zahvalio Gradu Šibeniku na participaciji u projektu.

– Današnji sporazum kontinuitet je naših promišljanja da građanima osiguramo bolju dostupnost javnih institucija. Uređenjem ovih prostora pravosudna tijela dobit će primjerene uvjete za rad, a na sličan način nedavno smo riješili i problematiku Centra za socijalnu skrb koje će također biti objedinjen na novoj lokaciji u Upravnoj zgradi nekadašnje tvornice TEF- kazao je gradonačelnik Željko Burić.

 

m

m4

Sporazum predviđa uređenje dijela potkrovlja zgrade u površini od 1.210 kvadratnih metara  kojim će se osigurati bolji uvjeti rada korisnika zgrade Županijskog suda u Šibeniku, formiranje uredskih prostora, kabineta sudaca, dodatna spremišta i prostori za komunikaciju. Također će se dograditi vanjski lift radi otklanjanja barijera u komunikaciji osoba s invaliditetom, odnosno osiguranja njihove nesmetane komunikacije

m2

m3

Planirana cijena gradnje iznosi 10 milijuna kuna pri čemu će konačna cijena biti definirana po provođenju postupka javne nabave. Sporazumom je definirano da će Grad Šibenik izgradnju sufinancirati do visine od 25 posto ukupnog ugovorenog iznosa, a najviše do iznosa od 2,5 milijuna kuna, kroz tri proračunske godine počevši od 2019. godine i to u jednakim iznosima od najviše 833 tisuće kuna.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.