Retrospektivna večer posvećena Krsti Jurasu završila zajedničkom izvedbom pjesme ‘Dalmacija u mom oku’

U petak navečer na Prokurativama je održana  retrospektivna večer 58. Splitskog festivala pod nazivom ‘Dalmacija u mom oku’  posvećena Šibenčaninu Krsti Jurasu.

Juras  je tako, nakon Jakše Fiamenga i Momčila Popadića, postao treći tekstopisac kojemu je Splitski festival odao počast.

Uz svevremensku ‘Dalmacija u mom oku’, Juras je poznat kao autor stihova brojnih pjesama poput Dišperadun, Dite moje, Dobra ti večer mati moja, Dva su zrna grožđa, Ludo more, Ljubav je bol, Rodija se sin, Šibenska balada, Tvoja barka mala, Vilo moja…

Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Zabavnu večer otvorila je Domenica pjesmom ‘Tvoja barka mala’ koja je prvi put izvedena prije 40 godina, a Klapa Sebenico otpjevala je ‘Šibensku baladu’.

Na Prokurativama su se izmjenjivali razni izvođači, među njima Ibrica Jusić, Tomislav Bralić, Đani Stipančev, Vanna, Mija Dimšić i mnogi drugi, a za sam kraj svi zajedno su izveli pjesmu ‘Dalmacija u mom oku’.

Finalna večer Splitskog festivala održat će se večeras.

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.