‘Rezalište’ će nakon ljeta konačno poprimiti završni izgled, Burić najavio micanje krhkih drvenih obloga s Banja

Gradonačelnik Željko Burić potpisao je danas ugovor za drugu fazu uređenja gradske plaže u Brodarici s izvođačem radova, direktorom tvrtke G.P.P. Mikić iz Omišlja Nikolom Turčićem. Ukupna vrijednost radova je oko milijun kuna, od čega je Grad Šibenik uspješno ostvario 500 tisuća kuna bespovratnih sredstava Ministarstva turizma.

– Ovo je točka na ‘i’ uređenja gradske plaže u Brodarici koja će završetkom druge faze radova dobiti svoj konačni izgled. Neuglednu i neadekvatnu plažu u jednom od najperspektivnijih gradskih četvrti pretvorili smo u modernu i funkcionalnu plažu koja je postala i vansezonsko okupljalište naših sugrađana zbog brojnih popratnih sadržaja – kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Druga faza projekta uređenja plaže na Brodarici predviđa izgradnju mulića, ograde i klupa uz igralište odbojke na pijesku i završetka staze i stazice uz mulić.

– U završnim radovima na Brodarici planirano je izgraditi pet fiksnih mulića, četiri manja i jedan veći, konstrukcijski sastavljen iz dva dijela. Također, završit će se pješačka staza, odnosno dio koji nije realiziran da bi se omogućio pristup strojevima pri izvedbi mulića. Uz rampu za ulaz u more osoba sa smanjenom pokretljivošću izvest će se kameni nasip. U svrhu sprječavanja raznošenja pijeska vjetrom s plohe odbojkaškog igrališta postavit će se inox-guma-platno ograda te klupa od kamenog suhozida obložena drvo – istaknuo je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta dodavši kako će se s radovima započeti po završetku turističke sezone.

buric banj zeljko buric Prije toga je gradonačelnik sa suradnicima posjetio gradsku plažu Banj. Vrijeme je da drvene obloge na Banju, nanovo oštećene iz godine u godinu, odu u zastaru, poručio je Burić nakon inspekcije dodavši kako u gradskoj upravi prema toj plaži imaju poseban stav jer je izuzetna zbog svog izgleda i pogleda koji se s nje pruža na Šibenik.

 Stanje je na plaži izvrsno, osim jedne kronične boljke, deckinga odnosno drvene obloge za koju se nakon nekoliko godina iskustva pokazalo da nije dobro rješenje za ovakav tip objekta. Otpornost tog materijala upitna je za opterećenje koje podnosi i oštećenja kao rezultat svakodnevne upotrebe su česta – rekao je Burić jutros na Banju te najavio da će se s projektantom razgovarati o alternativnom rješenju, budući da postoje kvalitetnije opcije koje su estetski prihvatljive u istoj mjeri.

Pročelnik šibenskih komunalaca Miro Lucić kazao je kako dobar dio oštećenja proizlazi od vožnje motora i bicikla po toj drvenoj oblozi, iako znakovi zabrane i ograda na početku šetnice Pekovac postoje.

Također, Lucić je najavio da će komunalni redari od 4. lipnja raditi do 22 sata, te nadzirati potez od plaže Banj do Gata Vrulje.

Gradonačelnik Burić kazao je još da će do sezone biti asfaltirana i prilazna cesta do Banja koja je ‘dug izvornog projekta’, a za sada je infrastrukturno riješen problem odvodnje otpadnih voda i rasvjete.

banj cesta

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.