Bijeli pa crveni signal trajao je 20 sekundi

S broda koji traži nestale pomorce vidjeli signalnu raketu, moguće od posade potonulog Bourbon Rhodea

Posada broda Alp Striker, koji aktivno traga za nestalim pomorcima, uočila je signalnu raketu. Bijeli pa crveni signal trajao je dvadesetak sekundi, a u potragu za nestalim pomorcima uključio se i avion američke obalne straže.

Francuski le Parisien objavio je u utorak ujutro da je u noći na ponedjeljak uočena “moguća svjetlosna raketa za poziv u pomoć” u blizini područja na kojem je potonuo Bourbon Rhode. Alp Striker je dojavio da su dva promatrača na mostu vidjela tijekom dvadesetak sekundi bijeli, potom crveni pirotehnički signal koji su protumačili kao mogući poziv upomoć, javlja Dnevnik.hr

‘Područje na kojemu je signal uočen je u skladu s jednom od teorija gdje bi nestali pomorci mogli biti nakon brodoloma’, priopćeno je iz prefekture. Regionalni operativni nadzorni i spasilački centar Antili-Gvajana ‘odmah je zatražio da tri trgovačka broda skrenu i odu na to područje. Tamo bi trebali biti tijekom utorka’.

Također, od posada svih brodova koji prolaze područjem gdje bi pomorci mogli biti traži se pojačano osmatranje. U utorak ujutro u potragu se dignuo i avion američke obalne straže Hercules C-130 koji će nadlijetati područje.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.