S Islanda s ljubavlju: Ciklona zaustavila prodor zime

Napredovanje hladne zračne mase iz unutrašnjosti Europe zaustavlja jaka ciklona čiji se centar nalazi kod Islanda. Glavnina hladnog zraka zaustavljena je nad Rumunjskom i Bugarskom gdje se u planinskom dijelu temperatura zraka snizila i na -16°C. Od danas jača utjecaj te ciklone, a na njenoj prednjoj strani će početi pritjecanje osjetno toplije, ali i vlažnije zračne mase. Nakon hladnijeg jutra slijedi nam topliji dan. Prevladavat će oblačno s kišom, osobito na Jadranu i u predjelima uz Jadran.

Na šibenskom je području jutros oblačno s mjestimičnom kišom i puše slab istočni vjetar. Temperatura zraka u 6 sati u Šibeniku je iznosila 9 °C. U Pirovcu i Rogoznici je 10, u Vodicama i Skradinu 9, u Drnišu 6, a u Kninu 5 °C.

Promjenljivo i pretežno oblačno bit će i na srednjem Jadranu. Zapuhat će jugozapadni vjetar, ponegdje i jugo, mjestimice i jako. More pritom umjereno valovito i valovito. Najviša dnevna temperatura od 9 do 13 stupnjeva.

U četvrtak i petak čeka nas povremeno kiša, u petak mjestimice i obilnija. U srijedu će puhati sjeverozapadni i sjeverni vjetar koji će u četvrtak oslabiti i okrenuti na jugo, u petak u jačanju. Promjena strujanja od jugozapadnog na sjeverozapadno i sjeverno donijet će u četvrtak samo kratkotrajno malo hladniji zrak. U petak opet toplije, a zahlađenje je ponovno izgledno od nedjelje kada će Lika i Gorski kotar dobiti obilniji snijeg.

Izvori: CrometeoŠibenik MeteoDHMZHRT

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.