S krajem vikenda dolazi nova runda juga i kiše

Nedjelja će na našem području biti uglavnom suha, a od sredine dana zapuhat će slabo jugo koje će u ponedjeljak biti jako, mjestimice i olujno, a od utorka uglavnom umjereno. Temperature zraka tijekom tjedna bit će u laganom padu,ali i dalje više od prosjeka za prvu polovicu studenog.

Jutro je oblačno i tiho, a jutarnje temperature zraka nešto su niže nego jučer. U Dubravi je jutros izmjereno 10.6°C, dva stupnja više mjerio je Drniš, Zaton, Golubić i Miljevci bili su na 13°C, dok je najtoplija bila Rogoznica na 18.8°C.

Zoran Vakula za HRT piše kako malo kiše u ponedjeljak može pasti u goju i u unutrašnjosti Dalmacije. Sredinom tjedna kiša će biti češća, osobito u gorju, te unutrašnjosti Istre i Dalmacije, a ponegdje je moguća i u sjevernijim krajevima. I dalje će biti toplije od uobičajenog za početak studenoga, a na jesen će nas podsjećati česta magla i niski oblaci u jutarnjim satima, mjestimice i dulje.

Na Jadranu vrlo promjenljivo, gotovo svakog dana uz mjestimičnu kišu, posebice u srijedu, kada su vrlo vjerojatni i jači pljuskovi praćeni grmljavinom. Jugo će u ponedjeljak biti jako, mjestimice i olujno, a zatim od utorka uglavnom umjereno. Vjerojatnost malo stabilnijeg vremena povećava se u petak, kada je moguće i jačanje bure. Iako će temperatura zraka biti u blagom padu, vrijednosti će i dalje biti više od prosječnih za prvu polovinu studenoga.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.