S polica Kauflanda povučen jedan proizvod. Sadrži sulfite koji izazivaju mučnine i glavobolju, a astmatičari mogu dobiti napad

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je da s polica Kauflanda povlači proizvor Exquisit Garnelen, kozice sirove u ljusci bez glave, 500 grama, glazirane, pojedinačno pakirane (30 – 41 komad u pakiranju), LOT broja L131874, s naznakom da se moraju upotrijebiti do 30. travnja 2019. godine zbog povećanog sadržaja sulfita.

‘Proizvođač je Warenhandel Gmbh & Co. KG, Postfach 1253, Njemačka, a na tržište stavlja Kaufland Hrvatska k.d. Zagreb. Proizvod nije u skladu sa uredbom 1333/2008 o prehrambenim aditivima i 1129/2011 o izmjeni Priloga II. Uredbi (EZ) br. 1333/2008 Europskog parlamenta i Vijeća o popisu Unije prehrambenih aditiva’, piše u priopćenju Hrvatske agencije za hranu (HAH).

Naime, hrana koja sadrži količine sumpornog dioksida veće od dozvoljenih može izazvati alergijske reakcije i intoleranciju. U osjetljivih osoba može uzrokovati glavobolju i mučninu. Oboljeli od astme mogu dobiti napad takozvane sulfitne astme, a može uzrokovati i povišenje tlaka, emfizem, crvenilo i konjunktivitis.

exquisit-granele

Više informacija potrošači mogu pronaći na web stranici Kauflanda.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.