Sa sjevera kontinenta stiže promjena vremena i pad temperatura

Zima ove godine još nije pokazala svoje zube, a da ne bi pomislili da je uopće nije bilo pod utjecajem visokog tlaka i inverzije podsjetili su nas kratkotrajni jutarnji mrazevi prije novog zatopljenja i juga koje će potrajati do drugog dijela utorka kada nama stiže hladan prodor i zahlađenje.

Najavljeni prolaz hladne fronte prvenstveno će karakterizirati pojačan vjetar i pad temperatura zraka dok će oborine biti uglavnom slabe pri čemu se uz obalu i neposrednom zaleđu očekuju u obliku kiše koju može pratiti lokalno grmljavinsko nevrijeme uz tuču, dok će u višem zaleđu i na širem kninskom i kijevskom području kratkotrajno biti u obliku susnježice i snijega, piše Šibenik meteo.

Do dolaska ovog hladnog vala sutra će prevladavati djelomice, a od sredine dana pretežno sunčano i uz slabo jugo ugodno toplo vrijeme pri čemu će se temperature nakon jutarnjih 12 popeti do gotovo proljetnih 16 stupnjeva.

Dakle pred nama je brza promjena vremena koja nam stiže sa sjevera kontinenta i koju će karakterizirati nagli pad temperatura zraka za 5 do 8 stupnjeva u kratkom vremenskom periodu, naglo okretanje vjetra sa južnih na zapadne i sjeverozapadne smjerove, a u noći na umjerenu do umjereno jaku buru i tramontanu.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.