Sadržaji veslačkog ‘Hangara’ u Zatonu, namijenjeni veslanju, na raspolaganju su veslačkom sportu

arhiva

Povodom današnjih  prozivanja Gradske uprave i gradonačelnika Željka Burića na konferenciji za medije političke stranke HNS na temu stanja u šibenskom sportu, preciznije- prostora veslačkog ‘Hangara’ u Zatonu,  iz Gradske uprave je upućena rekacija koju prenosimo u cijelosti.

‘Naime, 03.ožujka 2017.g. sklopljen je ugovor između Grada Šibenika i Žiže d.o.o Zaton oko zakupa poslovnog prostora, tzv. športskog centra ‘Hangar’ u Zatonu s namjenom turističko- ugostiteljske djelatnosti.

Ugovor  sklopljen između Grada Šibenika i zakupnika obuhvaća stavku u kojoj se navodi sljedeće:  „ ukoliko Hrvatski veslački savez za vrijeme trajanja zakupa na cest.zgr.940 K.O. Zaton realizira projekt nacionalnog veslačkog centra ugovor o zakupu će se aneksirati, a po potrebi i raskinuti u odnosu na čest. zgr. 950 K.O. Zaton.“

Nadalje, u ugovoru se navodi  da se „zakupnik obvezuje da se za  potrebe Hrvatskog veslačkog saveza i veslačkog sporta stavi na raspolaganje bez naknade: dva skladišna hangara, uz korištenje svlačionica i sanitarnih čvorova za vrijeme priprema, treninga i natjecanja veslača, omogući nesmetanu manipulaciju na platou ispred skladišnih hangara te pristup za vrijeme priprema, treninga i natjecanja veslača u vodu, a sve prema zahtjevima VHS.“

Navedena građevina, koja je u naravi restoran i spremišta za brodove, nije prenamijenjena, a iz naznačenih stavki Ugovora razvidno je  da se sportska aktivnost u veslačkom Hangaru može nesmetano  održavati.

Također, navodimo da je predmetna građevina  već 20 godina u zakupu s istom namjenom, pa i u vrijeme ranijih vlasti u Gradu Šibeniku.

Također, g. Dražen Babić podnio je zahtjev o pravu na pristup informacijama, kojim traži uvid u ugovor o najmu Veslačkog hangara u Zatonu.

Kopija Ugovora, sukladno Zakonu i zakonskim rokovima je g. Babiću dostavljena na kućnu adresu te  njegov današnji istup o uskraćivanju informacija nije istinit.

Grad Šibenik je u prethodnom četverogodišnjem razdoblju uložio 15 milijuna kn u sanaciju i stavljanje u funkciju sportskih objekata, te su optužbe oko nedovoljnog ulaganja u iste potpuno netočne, stoji u rekaciji.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.