Samo jedna molba stigla je na natječaj za ravnatelja šibenskog kazališta

Jedna molba stigla je na natječaj za ravnatelja Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku, otkrila nam je predsjednica Kazališnog vijeća Anita Škugor Kodžoman, a kako neslužbeno doznajemo, glavna u šibenskom teatru želi biti Zdenka Bilušić, voditeljica Centra za vizualnu kulturu djece i mladih u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića.

– Bez komentara – kazala nam je Bilušić kad smo je upitali o prijavi na natječaj. Nije nam željela ni potvrditi, ali ni demantirati svoju prijavu na mjesto ravnateljice šibenskog HNK-a.

Natječaj za ravnatelja šibenskog kazališta raspisan je redovnim putem, godinu dana prije isteka mandata Maje Trlaje, koja je već prije najavila kako se neće ponovno kandidirati za ravnateljsku poziciju.

Kazališno vijeće, nadležno za izbor ravnatelja, sastat će se u roku od mjesec dana po zaključenju natječaja, dakle do 26. veljače.

– Pregledat ćemo molbu, odnosno vidjeti je li priložena sva dokumentacija te o njoj raspraviti. Sjednica će biti sazvana u dogledno vrijeme, a tu jednu molbu otvorit ćemo na sjednici, pred svim članovima Kazališnog vijeća – rekla nam je Škugor Kodžoman koja se nije htjela upuštati u špekulacije tko se prijavio na natječaj te hoće li proći.

Nakon odluke, Kazališno vijeće daje prijedlog Gradskom vijeću koje odlučuje hoće li ili neće imenovati novog ravnatelja šibenskog kazališta.

Podsjetimo, u kuloarima se već neko vrijeme pričalo kako Maja Trlaja ne želi ponovno biti izabrana na mjesto ravnateljice šibenskog teatra što je naposljetku potvrdila i nadležnima u gradskoj upravi, a kako vidimo, nije se ni prijavila na natječaj. Ona se planira vratiti u Ured MDF-a koji je vodila prije nego li je preuzela kazalište nakon odlaska Nere Gojanović Kljajić s mjesta ravnateljice kazališta.

Sve u svemu, Kazališno vijeće, potom Gradsko vijeće, odlučuju o novom ravnatelju šibenskog HNK-a. Naravno, sve ovisi o tome hoće li Kazališno vijeće prihvatiti četverogodišnji program rada Zdenke Bilušić koji je morala priložiti u svojoj molbi.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.