SANDUČIĆ POVJERENJA: Donje Polje – Nemamo prostora za rad, čekaonice za autobuse…

Mnoge probleme imaju stanovnici Donjeg polja kazao nam je Ivo Blaće predsjednik Mjesnog odbora ovog malog mjesta.

– Kao glavni problem naveo bi vrlo lošu komunikaciju s dosadašnjim gradskim vlastima, nepostojanje adekvatnog prostora za mjesnu upravu, nedostatak plana i ideje za razvoj mjesnog odbora, prvenstveno poljoprivrede koja je bitna za sve stanovnike Donjeg Polja. Naglasio bih i činjenicu da većina stanovnika čeka autobuse ljeti na jakom suncu, zimi na kiši, na otvorenom. Jednom riječju hitno nam trebaju kućice na autobusnim stajalištima, a zarasli su nam i svi poljski putovi koju su bitni za mještane – vrlo je konkretan Ivo Blaće.

 LOŠA KOMUNIKACIJA S BIVŠOM VLASTI

Naglašava da svoje probleme ne mogu riješit sami, jer nemaju ‘ozbiljnijih’ sredstava za mjesnu upravu.
– Postoji kompletna nezainteresiranost gradske vlasti za bilo koji problem, privredni, ekološki, populistički, demografski- zaključuje Blaće, predsjednik Mjesnog odbora Donje Polje, ističući kako imaju i velikih problema s bespravnom gradnjom koju nitko ne nadzire.

Podsjetimo, zbog blizine grada (manje od deset minuta normalne vožnje), a i visokih cijena podstanarskih stanova u Šibeniku, dosta pripadnika mlađe generacije ostalo je živjeti u selu, stoga se i mještani nadaju da će im nova gradska vlast pružiti veću pažnju od prethodne, ali su ipak sumnjičavi. Svoju budućnost vide u razvoju poljoprivrede.

PRAZNA POLITIČKA OBEĆANJA

Tvrde da su mnogo očekivali od sustava za navodnjavanje tehnološkom vodom, ali zaključuju da je to očito bilo prazno političko obećanje .

– Obećavaju nam vodu još od 1996 godine. Prije predzadnjih izbora govorili su da se ide u investiciju ispitivanja vode da bi ljudi kroz Donje Polje mogli navodnjavati, ali od toga ništa. ‘Česmačom’ po zakonu ne smijemo zalijevati vrtove, a kamo li polja, ali pojedinci to rade te se njima iz nama  nepoznatog razloga to tolerira – rekli su nam stanovnici Donjeg Polja. Naime, Županija od 2006. godine pompozno najavljuje plan navodnjavanja Donjeg Polja, ali sve to je još u začetcima.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.