Sanibor Vuletin ostaje na čelu Županijskog suda u Šibeniku, ali najdulje godinu dana

Sanibor Vuletin imenovan je vršiteljem dužnosti predsjednika Županijskog suda u Šibeniku nakon što Državno sudbeno vijeće (DSV) nije bilo prihvatilo njegovu kandidaturu za predsjednika tog suda. Informaciju o imenovanju potvrdio nam je sam Vuletin te dodao kako će na toj funkciji biti do imenovanja novog predsjednika, a najdulje godinu dana od datuma rješenja, 22. ožujka.

Vuletin je, podsjetimo, na čelu šibenskog županijskog suda već 17 godina, a prošli mjesec tražio je svoj peti mandat, koji ipak nije dobio. Budući da Vuletin navršava 65 godina, ima sve uvjete za starosnu mirovinu te se nema namjeru prijaviti za mjesto predsjednika suda.

– Nakon isteka razdoblja od godinu dana, najvjerojatnije ću otići u mirovinu – kazao nam je Vuletin o svojim planovima za budućnost.

U sljedećih 12 mjeseci bit će raspisan natječaj za predsjednika suda koji će biti biran prema standardnoj proceduri, a izabrat će ga DSV. Do tada će Vuletin biti ‘sudac ovlašten za obavljanje poslova sudske uprave’, odnosno kolokvijalno ‘v.d.’, kojeg imenuje ministar pravosuđa.

Inače, Sanibor Vuletin je rođen 1953. godine i u svibnju će navršiti 65 godina. Osim kao predsjednik suda, u Šibeniku je poznat i kao odličan glazbenik koji je bio dugogodišnji predsjednik Pjevačkog društva Kolo te član Stručnog žirija šibenskih Večeri dalmatinske šansone. Također, zanimljivo je da je Vuletin bio jedan od najmlađih županijskih, tada okružnih sudaca, u bivšoj državi.

U šibenskim pravosudnim krugovima Vuletin uživa priličan ugled zbog svoje stručnosti.

Sanibor Vuletin odlazi nakon 17 godina. DSV ga više ne želi za predsjednika Županijskog suda u Šibeniku

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.