Saru Paić darivali Burić i Smolić, mamin dar joj se najviše svidio

Veroniku Paić i njezinu Saru, prvu bebu rođenu u ovoj godini u Šibensko-kninskoj županiji, obišli su i darivali jutros u šibenskom rodilištu Zoran Smolić, zamjenik šibensko-kninskog župana i Željko Burić, gradonačelnik Šibenika.

Sara je rođena u nedjelju, 1. siječnja u 7.51 sati, čak 15 dana prije termina, a teška je 3.100 grama i duga 51 centimetar.

rodiliste-6

– Sara je gladna i zato sad plače. Ona mi je drugo dijete. Porod je protekao bez ikakvih problema i obje smo dobro, kazala je mama Veronika. Čim su gosti i novinari napustili sobu Sara je naglo utihnula dobivši, za nju najljepši dar, svoj obrok majčinog mlijeka.

rodiliste-11

– U našem je rodilištu svake godine od 620 do 650 poroda, a u 2016. godini je bilo 606 poroda. To je 18 manje nego godinu prije što je u nekavim granicama tolerancije i nje dramatičan pad. Kako zadnjih nekoliko godina broj poroda blago raste nadamo se kako će ih ove godine biti više, rekao je doktor Nikica Živković, šef šibenskog rodilišta.

rodiliste-14

Prva novogodišnja beba i njezina majka, uz čestitke, dobile su poklon paket različitih potrepština od gradonačelnika Burića, a kako je Sara ujedno i prva beba rođena u ovoj godini u županiji, od dožupana Smolića dobila je tisuću kuna za pokrivanje prvih osnovnih potreba.

rodiliste-5

rodiliste-buric

rodiliste-4

rodiliste-9

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.