Borba s vatrenom stihijom

Sastao se Stožer civilne zaštite: ‘Stupanj pripravnosti je na visokoj razini’

Sastanak Stožera civilne zaštite Grada Šibenika održan je u subotu navečer u Uredu gradonačelnika, zbog opasnosti od požara koji je izbio na području Dubrave te se, potpomognut vjetrom, širi u nekoliko pravaca. Požarom je obuhvaćeno oko 300 hektara površine, no nisu zahvaćeni stambeni objekti te za sada nije bilo potrebe za evakuacijom stanovništva,izvijestili su iz gradske uprave.

Na sastanku Stožera izložene su informacije o trenutnom stanju na terenu te su dogovorene mjere pripravnosti i daljnje operativne radnje, budući da se vremenske prilike koje pogoduju širenju požara, očekuju do daljnjega.

‘Na terenu je trenutno oko 200 ljudi, vatrogasaca šibenske Javne vatrogasne postrojbe,  DVD-ova, Hrvatske vojske, Državnih intervencijskih  postrojbi iz Zadra i Splita te Vatrogasnih zajednica Splitsko-dalmatinske i Zadarske županije.

Tridesetak djelatnika PU Šibensko-kninske patrolira na terenu, te se očekuje i pomoć iz Splitsko- dalmatinske PU. Noćas se očekuje dugotrajna borba s vatrom, no stupanj pripravnosti je na visokoj razini’, izvijestili su iz Grada Šibenika nakon sastanka na kojem je, uz dogradonačelnika Danijela Miletu, inače predsjednika Stožera, bio i gradonačelnik Željko Burić.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.