‘SDP je jedina alternativa, a kad je izlaznost veća HDZ ima problema’

U šibenskom i šibensko-kninskom SDP-u zadovoljni su rezultatima EU izbora koji su ih potvrdili kao najjaču oporbenu snagu, unatoč činjenici da je županija u pet godina HDZ-ove vlasti izgubila 8.058 birača dok su preostale tri dalmatinske županije zajedno izgubile dvije tisuće manje birača od nas, poručili su na konferenciji za medije Tonči Restović i Joško Šupe, predsjednici gradske i županijske organizacije SDP-a.

– Dobili smo nešto manje od 22 posto glasova na području grada, vratli smo pobjede u nekim biračkim odborima na koje smo navikli i prije. Pokazalo se da je SDP jedina alternativa ovakvom HDZ-u i kad god je izlaznost malo veća HDZ je uvijek u problemu, kako u državi tako i u gradu. Svjedočili smo i da je gradska vlast iskoristila kampanju za Eu izbore i zatišje u gradskoj politici pa smo razveseljeni nedavno novim računima za komunalne usluge odvoza smeća koji su opet porasli i sad su na gotovo duploj razini od 2017. godine. Mislim da je krajnje vrijeme da ljudi u gradu pokušaju raditi za dobrobit svih građanki i građana – poručio je Restović dodajući kako nije više siguran da oni to mogu, a niti žele.

Restović je zaključio kako je tendencija vrlo jasna i građani se moraju strpiti još dvije godine s ovakvom gradskom vlašću.

– Očito je da oni nakon lokalnih izbora više neće biti u poziciji nastaviti pljačkati, mrcvariti i financijski iscrpljivati građanke i građane Šibenika – rekao je Restović.

Lidersku oporbenu poziciju SDP-a na svim razinama, po Šupinom mišljenju, potvrdili su izbori za Europski parlament, ali nema razloga za euforiju.

– Apsolutni smo pobjednici na otoku Murteru, sva biračka mjesta smo osvojili. U svim gradovima i općinama u priobalnom dijelu županije smo druga lista. U užem dijelu Šibenika od 30 biračkih mjesta na 14 smo pobjednici. Izvan grada smo dobili izbore na Zlarinu, na jednom biračkom mjestu u Brodarici i u Zatonu. Nepunu godinu sam na čelu organizacije, složili smo momčad i još se uigravamo, ali ovim tempom moramo nastaviti – rekao je Šupe.

Podsjetio je kako su upravo SDP-ovi europarlamentarci Biljana Borzan i Tonino Picula svojim radom pokazali kako je to jedini ispravan put na duge staze. Borzan je dobila novac za projekt istraživanje razlike u kvaliteti proizvoda svjetskih marki koje svoje lobiste imaju i u samom Europskom parlamentu, a Picula se zauzeo za probleme otoke i rezultat je uvođenje interneta na većinu naših otoka.

– Poruka županu, sada kad su mu se rasplinuli snovi o bijegu u Bruxelles, neka se spusti u realnost, uhvati se onoga zbog čega je tu i ispuni sva ona obećanja koja već godinama obećava – zaključio je Šupe.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.