SDP ne može bez HDZ-ovaca: Anton Dobra ipak kandidat za dogradonačelnika

Iz šibenske organizacije SDP-a novinarima je stigao poziv za sutrašnje predstavljanje kanidata za dogradonačelnika Šibenika nakon što su, prije dva tjedna, Josipa Živkovića istaknuli kao svog kanidata za gradonačelnika. Kako neslužbeno doznajemo, uz SDP-ovku Miju Matić drugi će ipak biti Anton Dobra, bivši HDZ-ovac koji je posljednjih mjeseci bio izraziti kritičar svoje stranke, odnosno aktualne gradske vlasti.

– Sve ćete doznati sutra – kratko nam je kazao Dobra na pitanje je li se uspio dogovoriti s SDP-om kako je to nedavno najavio za Šibenski portal.

Neslužbeno doznajemo da su iz HNS-a za koaliciju u Gradu Šibeniku uvjetovali mjesto drugog dogradonačelnika i još dva mjesta u Gradskom vijeću na što SDP očito nije pristao.

– Mogu samo reći da pregovori još traju, a dok ne završe nećemo ništa komentirati – rekao je Petar Mišura, predsjednik šibenskog HNS-a.

Neslužbeno doznajemo i da u SDP-ovoj šibenskoj organizaciji ne znaju da se najuže vodstvo odlučilo za Dobru, da o tome nije donesena odluka gradskog odbora zbog čega je veći dio članova ogorčen na svog predsjednika Franka Vidovića.

HDZ-ovac Dobra nije jedini ‘demokršćanin’ koji će braniti boje SDP-a u Šibeniku na predstojećim loklalnim izborima. Naime, SDP-ov kandidat za gradonačelnika Josip Živković nekoć je bio član HDZ-a, barem ako je suditi prema službenoj HDZ-ovoj upisnici još iz 2008. godine.

HDZ-u u Šibeniku će se tako na lokalnim izborima suprostaviti dva bivša HDZ-ovca, ali na vrhu ljevice.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.