SDP prozvao Pauka: Splitu država plaća novi ulaz s autoceste, a gdje su naši projekti?

Tvrdnjama da Šibensko-kninska županija nema spremne projekte za koje bi od Vlade tražila financiranje iz proračuna s današnje konferencije za novinare, Joško Šupe, predsjednik Županijske organizacije SDP-a i Anita Jakšić, županijska vijećnica te stranke, odapeli su strelice prema županu Goranu Pauku.

– Rade se konture državnog proračuna za sljedeću godinu i vidi se već da će Split dobiti još jedan ulaz punoga profila i da će za to dobiti 870 milijuna kuna, a brze ceste Šibenik – Drniš – Knin nema nigdje. Jedini smo od velikih gradova na Dalmatini koji nema puni profil spoja na autocestu. Hvalimo se zonom Podi, autocesta prolazi pokraj nje, a imamo dva ulaza što dovoljno govori što i kako se radilo i kako se razmišlja dugoročno i koja je vizija onih koji upravljaju županijom od samog njezinog formiranja, kazao je Šupe.

SDP-ovci su upozorili da je slika rada Županije u javnosti vrlo nejasna i da građanima nije jasno čemu služi kada se sav rad svodi na koncesije i pomorsko dobro.

– Ne samo da smo na dnu po povlačenju novca iz europskih fondova jer nemamo projekata, već smo i na  začelju u davanju potpora i subvencija poljoprivredi, poduzetnicima i turizmu. S druge strane Pauk je na nacionalnom i međunarodnom polju izuzetno aktivan obilazeći zemlje Europske unije i šire. Nadam se da će nam prenijeti neka konkretna iskustva, projekte i vizije, a ne na Skupštini odgovarati da mu je putovanje bilo ugodno iskustvo, rekla je Jakšić.

supe jaksic1

Jakšić je najavila kako će od župana tražiti da za sljedeću Županijsku skupštinu pripremi detaljno izvješće o projektu obale u Docu i o svemu što je u proteklih skoro 20 godina napravljeno na projektu brze ceste Šibenik – Drniš – Knin, posebno s pitanjem imamo li mi uopće spreman taj projekt.

Šupe je pojasnio kako je Split dobio novac za novi ulaz punog profila jer je imao projekt.

– Kod nas je ključ svega što nemamo projekte. Nema ni dogovora, pa zadnji put kad je bio ministar bili smo svjedoci svađe oko brze ceste Šibenik – Drniš – Knin među samim HDZ-ovcima. Možda je to i financijski zahtjevno, ali imali smo ministra u tom resoru i državnoga tajnika i pomoćnicu ministra. Da smo imali projekt sigurno bi u jednoj od te tri prilike dobili barem dio te ceste. Vrijeme je da izradimo strategiju i svi zajedno guramo iste projekte pred ministrima, a ako se treba svađati, svađat ćemo se unutar svojih kuća, poručio je Šupe.

Tamo gdje prestaje asfalt počinje pustoš, zaključio je Šupe dodavši kako cesta koja je trebala postati žila kucavica ove županije danas služi da bi njome mladi ljudi napuštali naše zaleđe bez kojega će i grad odumrijeti.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.