Sumnje i nedoumice

SDP se konačno oglasio u vezi prodaje HNK Šibenik. Generalno su za prodaju, ali imaju nekoliko pitanja za Burića

Gradska organizacija šibenskog SDP-a nije protiv privatizacije HNK-a Šibenik, no imaju poveći broj pitanja, sumnji i nedoumica, priopćili su danas iz te stranke.

SDP naglašava da proces privatizacije mora biti javan i transparentan, te sa svim radnjama treba upoznati šibensku javnost pa se pitaju koliki je dug kluba prema gradskim tvrtkama kao što su Vodovod, Gradski parking, Zeleni grad i ostali te koje su sve obveze kluba Gradu nakon prodaje s obzirom na korištenje gradske infrastrukture.

SDP Šibenika pita se i koliko koštaju obveze Grada na godišnjoj razini, a vezano za rad kluba te hoće li Grad imenovati svog predstavnika u Upravi ili Nadzornom odboru kluba.

U zadnjem pitanju priopćenja za javnost SDP traži odgovore i hoće li se klubu ubuduće naplaćivati troškovi vode, struje i ostalih komunalija, kao i hoće li im se naplaćivati korištenje infrastrukture u vlasništvu Grada?

– Imenovanje i zapravo posredovanje Povjerenstva koje, budimo iskreni gradskoj vlasti služi samo kao ‘smokvin list’, jer bi u protivnom gradska vlast imenovala povjerenstva kako za rješavanje pitanja odvoza smeća, organizacije parkinga, javnog prijevoza, tako i za sve goruće probleme koji se direktno reflektiraju na život i džep Šibenčanki i Šibenčana, piše u priopćenju kojeg potpisuje Tonći Restović, predsjednik šibenske organizacije socijaldemokrata i zaključuje da ne treba posebno naglašavati odgovornost HDZ-a za praktički propast kluba, jer o tome Šibenčani i Šibenčanke, a pogotovo sportska javnost i nogometni zaljubljenici sve znaju.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.