SDP sutra dobiva novog šefa: Vidović ostaje uz svog favorita, Klarin bez javne podrške

Facebook/Šibenski portal

Članovi SDP-a u subotu u drugom krugu unutarstranačkih izbora biraju novog predsjednika između dva kandidata koji su u prvom krugu osvojili najveći broj glasova, Davora Bernardića i Ranka Ostojića.

Nakon što je njegov prvotni favorit Domagoj Hajduković odustao od kandidature, šef šibenskih SDP-ovaca Franko Vidović još za vrijeme predizborne kampanje iskazao je podršku Bernardiću, i svoj stav, poručuje, ne namjerava mijenjati.

– Još prije prvog kruga podržao sam Davora Bernardića i ostajem pri tome. Prvi krug izbora pokazao je da je volju članstva, a onima koji se s tim ne mogu pomiriti, poručujem – žao mi je zbog toga. To su demokratski izbori, a ja ostajem uz onoga za koga mislim da nosi boljitak i SDP-u i čitavoj Hrvatskoj. Ne možemo se zatvarati u stare sheme, pričati o prošlim vremenima i sugerirati članovima za koga da glasuju. SDP je dio hrvatskog društva i boljitak stranci i društvu donijet će samo osoba koja će SDP nastaviti uklapati u hrvatsko društvo, a ne ga konfrontirati s njime, poručuje Vidović.

Bernardić je, podsjetimo, u prvom krugu unutarstranačkih izbora osvojio najveći broj glasova, gotovo 46 posto, a upola manje glasova pripalo je Splićaninu Ranku Ostojiću.

‘Miljenik’ Ivana Klarina pred izbore u stranci, Orsat Miljenić, nije prošao u prvom krugu, nakon čega je tišnjanski načelnik i predsjednik Županijske organizacije SDP-a izjavio da više neće javno iskazivati podršku nikome.

– Ostajem i dalje pri svojoj odluci, a što se tiče današnje izvanredne konferencije koju je sazvao Ranko Ostojić, shvatio bih je kao dio predizborne kampanje povodom sutrašnjih izbora, kratak je Klarin.

S druge strane, Vidović Ostojićevo obraćanje ocjenjuje kao ‘javno pucanje samog sebi u koljeno’.

I sam Bernardić izjasnio se na Facebooku o ‘optužbama’ Ranka Ostojića.

– Ovo je bila kampanja sučeljavanja, imali smo ih u prvom krugu pred članovima, u drugom pred televizijskim kamerama i slušateljima radija. Ukupno 11. Svatko je imao priliku reći što misli, SDP je takva stranka i zato smo bolji od drugih. S pristupom prozivanja i isključivosti smo sutra završili. Tko gubi taj se ljuti, ali ja to ne zamjeram, poručio mu je Bernardić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.