Nakon 14 godina ruke su mu vezane!

SDP u nevjerici: Zar župan koji je četiri puta HDZ-u dobio izbore samo sliježe ramenima

‘Pročitao sam jučer da je naš župan nemoćan u rješavanju ekološke bombe koja prijeti da naša županija ostane bez pitke vode. Pa se pitam da li je moguće da jedan župan u svom četvrtom mandatu na čelu županije kaže da su mu ruke vezane’, pita se u priopćenju za javnost Joško Šupe, predsjednik šibensko-kninske organizacije SDP-a.

Nije Šupi jasno ni da jedan župan koji je četiri puta za redom HDZ-u dobio izbore nema nikakvog utjecaja kod svoje Vlade, da ne može riješiti jedno takvo pitanje te da mrtav hladan sliježe ramenima na to.

‘Da li je moguće da jedan župan, koji je ujedno i predsjednik Zajednice županija, ne može utjecati na nikoga da se sanira laguna otpadnih voda u kojoj bilježimo 3.000 puta više štetnih tvari od dopuštenog. Ne pomaže županu čak ni to da je bio na listi za Europski parlament stranke koja trenutno obnaša vlast u Republici Hrvatskoj da bi ubrzao proces koji traje već preko desetljeća. Nije župan to mogao ni u prošlim Vladama, jedna od tih doduše nije bila njegova, ali u više navrata ista stranka, Hrvatska demokratska zajednica, vladala je i gradom Kninom i županijom i Republikom. I ruke su stalno vezane’, piše Šupe Pauku.

Iz šibensko-kninskog SDP-a poručuju županu Pauku da odmah sada ode pred Vladu RH i traži da se hitno riješi problem koji trenutno muči sve građane ove županije.

– I ne odlazite dok ne dođete do rješenja. Županija može i bez vas neko vrijeme, uvjerili smo se u to dok ste bili u kampanji za EU parlament. Evo možete iskoristiti i vaša poznanstva u EU parlamentu pa pokrenuti inicijativu da se o ovom problemu raspravlja na najvišim razinama Europske unije. Možete tražiti i pomoć ostalih kolega župana iz Zajednice županija kojom predsjedate, vjerujem da bi i oni vrlo rado pomogli, budući da se radi o problemu koji se tiče sviju nas. Možda vam se onda ruke i odvežu – zaključuje Joško Šupe u priopćenje županijskog SDP-a.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.