SDP u subotu bira novog šefa stranke: Favoriti Klarina i Vidovića među četvoricom najizglednijih

Članovi SDP-a sutra će birati novog predsjednika stranke između sedmero kandidata – Davora Bernardića, Karoline Leaković, Orsata Miljenića, Ranka Ostojića, Tonina Picula, Gordane Sobol i Vesne Škulić, nakon što je Zoran Milanović zbog neuspjeha na prošlim parlamentarnim izborima kazao da se više neće kandidirati. Kao što je poznato, SDP-ovci će birati po načelu ‘jedan član, jedan glas’. Birališta se u stranačkim prostorijama otvaraju u 9, a oko 37 tisuća članova glasati će moći do 18 sati. S obzirom na broj kandidata vrlo je izvjesno da će članovi trenutačno najveće hrvatske oporbene stranke, na izbore i sljedeću subotu, kad će predsjednika ili predsjednicu birati u drugom krugu.

Što se Šibensko-kninske županije tiče, poznato je da se predsjednik županijskog SDP-a Ivan Klarin od početka opredjelio za Orsata Miljenića dok se kolega mu zastupnik Franko Vidović, šef šibenskih socijaldemokrata zauzima za Davora Bernardića, nakon što je najprije podržao mladog Domagoja Hajdukovića, koji je u međuvremenu odustao od kandidature. I Miljenić i Bernardić dio su favorizirane četvorke kandidata kojoj ‘pripadaju’ i Šibenčanin Picula i Splićanin Ostojić za koje analitičari daju najviše šanse za predsjednika SDP-a. Nema sumnje da su i Klarin i Vidović izlobirali kod članova upravo svoj izbor za predsjednika, ali prava će se utrka između njihovih ‘klanova’ voditi kroz sljedeći tjedan, naravno budu li Bernardić i Miljenić u drugom krugu. Analitičari tvrde i da krajnji izbor odnosno izbor novog predsjednika neće bitno utjecati na odnose u SDP-u s obzirom tko je za koga bio u predizborno vrijeme no o tom- potom.

(FOTO:Marko Prpić/PIXELL)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.