Šestaši iz devet osnovnih škola iz naše županije dobit će po jedno mikroračunalo

Ilustracija/035portal

Šibenske Osnovne škole Juraj Šižgorić, Juraj Dalmatinac, Tin Ujević, Katolička osnovna škola, zatim kninske Osnovne škole dr. Franje Tuđmana i Domovinske zahvalnosti, kao i OŠ Brodarica, Primošten i Rogoznica, prijavile su se na projekt ProMikro kojemu je cilj uvođenje digitalne pismenosti u različite nastavne predmete i izvannastavne aktivnosti uporabom mikroračunala.

Riječ je o projektu koje provodi Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Institut za razvoj i inovativnost mladih – IRIM te Hrvatska akademska i istraživačka mreža CARNet.

U svim školama u projektu svi učenici šestih razreda dobit će po jedan primjerak mikroračunala na korištenje na godinu dana, a učitelji će biti educirani za rad s njima.

Edukaciju učitelja će organizirati IRIM u listopadu, a škole će samostalno odlučivati o načinima uporabe mikroračunala u nastavi i izvannastavnim aktivnostima. Plan je da učenici dobiju mikroračunala početkom studenog ove godine.

Prijave na projekt traju do sutra, a mogu se prijaviti sve matične i područne osnovne škole u Hrvatskoj.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.