Sezonci masovno pune šibenski biro: Prošli mjesec 19 posto više nezaposlenih nego u rujnu

U listopadu su se Zavodu za zapošljavanje prijavile čak 1.523 osobe što je 57 posto više nego u rujnu, ali ipak 8 posto manje nego u istom mjesecu prošle godine.                                                                                                                                                                   Krajem listopada tako je na šibenskom birou regitrirano 6.241 nezaposlena osoba, što je za 19 posto više u odnosu na prethodni mjesec, ali i 11 posto manje nego u lanjskom listopadu.

Rast broja nezaposlenih u odnosu na rujan evidentiran je u sve četiri ispostave Zavoda za zapošljavanje, od kojih najviše – 33 posto u Vodicama, te 25 posto u Šibeniku, ali ih je manje u usporedbi s listopadom 2015. godine. Očekivano, najviše nezaposlenih na biro se vratila iz djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane, njih 507 i trgovine, njih 243.

Poslodavci su u listopadu najviše tražili radnike u djelatnosti obrazovanja za koje je prijavljeno 109 radnih mjesta, te u prerađivačkoj industriji, njih 48.

Trenutačno se traži 106 radnika, a što se nudi pogledajte OVDJE.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.