Šibenčane i ove godine očekuje mega fritaja na Uskrsnom doručku

Tradicionalni Uskrsni doručak u Šibeniku održat će se danas na Trgu Pavla Šubića I., a ugostitelji su i ove godine pripremili brojne delicije i poznatu mega fritaju.

– I ove godine odlučili smo ponuditi namirnice iz našeg podneblja. Uz tvrdo kuhana jaja, sugrađanima i gostima Šibenika ponudit ćemo sirnice, pancetu, šunku i fritaju sa šparogama i pancetom. U našoj mega tavi bit će oko 1.500 do 2.000 porcija. Iz iskustva znamo da Uskrsni doručak u Šibeniku posjeti oko tisuću ljudi, a mnogi ponesu i pokoju porciju za članove obitelji pa redovito pripremimo više hrane – najavio je Joso Smolić, predsjednik Obrtničke komore Šibensko-kninske županije.

Uz šibenske ugostitelje u programu će sudjelovati Dječji zbor Cvrčak, Etno igraonica Balarin, Šibenska narodna glazba, Šibenska gradska straža, KU Šuštine, KUD Dubrava i klapa More.

Svečana povorka predvođena Gradskom stražom kreće s Trga kralja Držislava, ispred Kazališta u 10.15 sati, a program na Trgu Pavla Šubića I počinje u 10.30 sati.

Na trgu će biti izložena i velika uskrsna  pisanica koju je prepoznatljivim šibenskim motivima oslikala akademska slikarica Maja Vukina Bogović.

– Kako više nije aktualno govoriti samo o turističkoj sezoni, Uskrsnim doručkom u Šibeniku obilježit ćemo kraj jedne i početak druge turističke godine. Nismo zaboravili ni naše Kninjane pa će Obrtnička komora i ove godine donirati više od stotinu pogača tamošnjoj pučkoj kuhinji – dodaje Smolić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.