Raste i broj izliječenih od koronavirusa

Šibenčani sve oprezniji: Zaštitnih maski nema, a osnovne namirnice ipak se kupuju više nego obično

Pojavom prvog slučaja koronavirusa jučer u Hrvatskoj i Šibenčani su postali dodatno oprezniji pa tako u ljekarnama nema zaštitnih maski, a pojačano se kupuju i dezificijenti. U trgovinama se više nego obično kupuju zalihe ulja, brašna, mlijeka i konzervirane hrane.

– Najviše se kupuju analgetici, lijekovi za skidanje glavobolje i temperature. Maske su sve prodane te nema najave za novim količinama. Velika je potražnja i za dezificijentima – kazala nam je farmaceutkinja iz jedne šibenske ljekarne.

Uz sugrađane koji su jučer kupili zalihe ulja, brašna, mlijeka i konzervirane hrane, čini se da samo ne kupuju oni koji su se već prije opskrbili osnovnim namirnicama, unatoč pojačanom oprezu i pribojavanju od koronavirusa.

 

– Jasno da se bojim, iako nisam sigurna što je tu posrijedi zapravo, najviše me strah za moje unuke, ne za mene. Nisam još počela s kupovinom, jer imam zaliha od ranije – rekla nam je jedna naša malo starija sugrađanka.

Dok se dio građana boji i kupuju sve što misle da bi im moglo biti potrebno, dobar dio njih smatra kako  se ne treba toliko pribojavati koronavirusa.

– Ne bojim se i živim normalno. Nisam ništa kupovao, sve to smatram kao jednu vrstu gripe koja dođe i ode – rekao nam je naš sugrađanin.

 

Inače, do jučer do 15 sati su oboljele 80.134 osobe dok je u Europi broj oboljelih bio 276. U Hrvatskoj je laboratorijski obrađeno 37 uzoraka pacijenata kood kojih se sumnjalo na bolest uzrokovanu koronavirusom, a u samo su dva slučaja pozitivna.  Koronaris zabilježen je u ukupno 12 europskih zemljama, među kojima po broj zaraženih prednjači Italija s više od 300 oboljelih. Srećom, broj izlječenih stalno raste i do sad ih je više 30 tisuća preboljelo infekciju.

Antonia Kulušić

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.