Šibenčanima fali autobusna stanica na Poljani. Ne žele šetati s pijace pa bi htjeli privremenu na ‘Starom pazaru’

Grupa starijih Šibenčana već se duže vremena buni zbog ‘ukinute’ autobusne stanice koje više nema radi gradnje Poljane. S molbom da o tome izvijestimo javnost obratili su se i Šibenskom portalu.

– Nema više stanice na Poljani, a sljedeće stajalište tek na pijaci. Može se napraviti ustupak pa ona tri stupića proširenja na staroj pijaci kod Tommyja maknuti i napraviti autobusno stajalište. Ako treba, malo se može i maknuti pješački prijelaz – veli nam ogorčena Šibenčanka.

Lako je mlađim ljudima, ali njoj u šezdesetim godinama ne prija baš hodati pola kilometra duže. Uostalom, zašto ima pokaz za gradske autobuse?!

– Nije samo problem u mjesec dana, već u ovih 500 i kusur dana koliko će trajati gradnja Poljane – napominje Šibenčanka ispred grupe starijih građana.

Šibenski dogradonačelnik Danijel Mileta odgovorio je da planiraju u sklopu rekonstrukcije ‘Starog pazara’ sagraditi ugibalište gdje bi autobusi stajali.

– Sada ne postoji fizička mogućnost da se na ‘Starom pazaru’ zaustavljaju autobusi. Nemoguće je i opasno, a nije ni zakonito. Budimo realni, od pijace do Poljane ima cirka 150 metara – poručio je Mileta.

Inače, na Poljani je u tijeku bušenje, a izvođač je došao do sedmog od planiranih 13 metara dubine. Poljana će imati tri etaže ispod zemlje s 256 parkirnih mjesta, a rok za izgradnju je do proljeća 2020. godine, odnosno 500 dana.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.