Šibenčanin Srećko Šestan izabran za novog intendanta splitskog kazališta

Kazališno vijeće Hrvatskog narodnog kazališta Split na današnjoj je sjednici za intendanta HNK Split izabralo Šibenčanina Srećka Šestana.

Odluka je donesena jednoglasno nakon razgovora s kandidatima, a u obrazloženju Kazališnog vijeća navedeno je da ‘Srećko Šestan ima impresivnu upravljačku kazališnu karijeru’.

‘U njegovom dugogodišnjem umjetničko-upravljačkom djelovanju spajaju se poznavanje kazališta iznutra i snalaženje unutar nacionalnih kulturnih politika u čijim kreiranjima je dugo vremena i sam sudjelovao, a aktivno sudjeluje i danas. S tim kvalifikacijama poznavanja svih segmenata kazališnog života na lokalnoj i nacionalnoj razini, smatramo da u sinergiji sa svim dionicima, ne samo kazališnog već i općenito kulturnoga života grada Splita, a posebno s osnivačem splitskog HNK, Gradom Splitom, odnosno Gradskim vijećem i Upravom Grada Splita, može osigurati u budućnosti organizacijsku preobrazbu i umjetnički polet i razvoj HNK Split. Njegovo je iznimno iskustvo jamstvo da će znati upravljati ljudskim resursima i unaprijediti kulturu marketinškog poslovanja uz zadržavanje u zadanim financijskim okvirima’, navede u obrazloženju.

Na natječaj za intendanta splitskog HNK-a javilo se četvero kandidata, a jedna je prijava bila nepotpuna te nije uzeta u obzir, piše Dalmacija danas

(Foto: arhiva)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.