Šibenčanka Kata Dobrić odlazi u švicarski Fribourg na profesionalno i jezično usavršavanje

Kata Dobrić, magistrica inženjerka kemiskog inženjerstva iz Šibenika, šest će mjeseci stažirati kao asistentica u Institutu Adolphe Merkle u Fribourgu u Švicarskoj. Odabrana kao najbolja među prijavljenima za profesionalno i jezično usavršavanje u Fribourgu, Kata će pohađati i tečaj francuskog jezika i sudjelovati u brojnim kulturnim aktivnostima, a sve zahvaljujući programu ‘Eurodyssee’.

– Ovom prilikom Šibensko-kninska županija poziva sve kandidate da aktivno pretražuju stažiranja ponuđena na stranici programa www.eurodyssee.eu,  obzirom da je sezona oglašavanja u tijeku. Pozivaju se i svi ostali mladi s područja Šibensko-kninske županije koji su zainteresirani za sudjelovanje u programu razmjene mladih ‘Eurodyssee’, da se uključe u program i prijave na Javni poziv za iskaz interesa koji je trajno objavljen na oglasnoj ploči i web stranici Šibensko-kninske županije, istaknula je koordinatorica projekta Lucija Aužina.

kata dobric

Podsjetimo, Šibensko-kninska županija u travnju 2012. godine uključila se u program ‘Eurodyssee’, međunarodni program razmjene mladih između regija članica Skupštine europskih regija. Svrha ‘Eurodyssée’ programa je omogućiti mladim ljudima u dobi od 18 do 32 godine da obavljanjem prakse u tvrtkama ili institucijama iz različitih područja, steknu profesionalno iskustvo i nauče jezik zemlje domaćina. Ciljevi programa su stvaranje svijesti o Europi građana, povezivanje regija i poticanje tvrtki te institucija da nalaze radna mjesta na kojima mladi mogu obaviti vježbenički staž i steći radno iskustvo.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.