Šibenčanke, zaplešite u akciji borbe protiv nasilja nad ženama

Na Valentinovo točno u podne ispred šibenskog kazališta brojne sugrađanke zaplesat će ujedinjene u borbi protiv nasilja nad ženama. Akcija ‘Jedna milijarda ustaje’ istog dana održat će se diljem svijeta, a u Šibeniku je organizira Forum žena SDP-a uz podršku Grada Šibenika i udruge gradova. Cilj akcije je pokazati zajedničku snagu i solidarnost u borbi protiv nasilja nad ženama.

Organizatori pozivaju sve Šibenčanke da se odazovu i zaplešu na isti način kao što će plesati žene diljem svijeta te tako pokažu kako smo, bez obzira na boju kože, rasu ili vjeru, ujedinjene u borbi za zajednički cilj.

Kampanja ‘Jedna milijarda ustaje’ pokrenuta je kao odgovor na poražavajuće statističke podatke prema kojima će svaka treća žena tijekom svog života biti silovana i/ili pretučena. Na inicijativu spisateljice i aktivistice Eve Ensler, autorice Vagininih monologa, žene iz 190 zemalja svijeta izaći će na ulice i pokazati da imaju snage boriti se protiv nasilja i zlostavljanja.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.