Šibenik 360

Šibenik kakvog niste vidjeli: Kliknite i prošećite gradom ili ‘skoknite’ do kanala sv. Ante

Turistička zajednica grada Šibenika ima novu atraktivnu web aplikaciju, virtualnu šetnju s 360 panoramama. Web aplikacija ‘Šibenik 360’ predstavlja jedinstveno iskustvo doživljaja grada i okolice, te realniji pristup atrakcijama i ponudi grada.

Aplikaciju je u potpunosti razvila tvrtka ‘360 provideo’ iz Zagreba, koja je ujedno i certificirana za objavu 360 fotografija na Google kartici i Google street view platformi. WebVR aplikacija Šibenik 360 predstavlja suvremeni, inovativni i interaktivan vizualni prikaz gradova i okolica iz zraka koristeći najnovije webVR tehnologije.

Na ovaj se način posjetiteljima nudi novo i drugačije iskustvo razgledavanja ponude grada Šibenika, te predstavljanje njegovih atrakcija uz mogućnost orijentiranja kroz prirodne, povijesne, kulturne i gastronomske znamenitosti.

Projekt je moguće gledati na svim tipovima uređaja od PC-a, pametnog telefona ili tableta uz dodatnu mogućnost pregleda preko virtualnih naočala.

Ovo je prva faza snimanja koja je obuhvatila šest lokacija: Šibenik- Dolac, Šibenik – tvrđave, Šibenik – Mandalina, Šibenik – Kanal Sv. Ante, Šibenik – Amadria Park, Šibenik – Sv. Nikola, unutar koji je označeno 6 najvažnijih interesnih točaka koje će se nadopunjavati, a aplikacija će se naduponjavati i širiti na okolno prodručje. Namjera je pokriti ostala turistička mjesta s našeg područja, a postoji mogućnost označavanja i specijaliziranih ruta.

Ako ste spremni za virtualnu šetnju, kliknite ovdje.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.