Šibenik Meteo na Punti Planki instalirao novu, visokorezolucijsku kameru

Na automatskoj meteorološkoj postaji Punta Planka smještenoj na rtu Ploča, najisturenijem dijelu naše obale prema Italiji koja je zbog otvorenosti jedna od najvjetrovitijih lokacija na Jadranu, Šibenik Meteo obavio je u subotu polugodišnji remont opreme uz izmjenu postojeće kamere sa znatno kvalitetnijom rezolucije od 8 megapixela.

– U planu je postavljanje još jedne kamere kojom će se dobiti cijeli horizont, od jugoistoka do zapada, čime će se uz meteorološke podatke s postaje, koji se mogu pratiti u realnom vremenu, krajnjem korisniku, osobito lokalnim stanovništvu i ribarima, omogućiti dobivanje točne percepcije vremena na lokaciji koja je često izložena orkanskim udarima juga i tramuntane. Vrlo važan segment ovog nadzora će biti i praćenje pojave pijavica i olujnih sustava na moru po kojem je taj akvatorij poznat, a javnim službama u praćenju prometa i stanja na moru – kaže Darko Begić iz udruge Šibenik Meteo.

Podsjetimo, ovaj projekt i meteorološki sustav sa panoramskom kamera financira Općina Rogoznica, a u projekt se uključila i TZ Rogoznica koja putem prekrasne panoramske slike Punta Planke i Rogoznice promovira lokaciju te time potiče dodatnu turističku valorizaciju lokacije i zanimanje turista za ljetovanje i posjet krajnjem jugu Šibensko-kninske županije.

Slika sa kamere Punta Planka možete pratiti klikom na ovaj LINK.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.