Šibenik Meteo ‘pokrio’ 25. lokaciju u županiji: Nova meteorološka oprema na plaži Rezalište

Automatska meteorološka postaja Brodarica koja se sastoji od standardnih senzora za mjerenje stanja parametara zraka, temperature, vlage, tlaka, smjera i brzine vjetra kao i količine oborina nalazi se u sklopu novouređene gradske plaže, popularno nazvane Rezalište.

Uz postaju je instalirana i panoramska kamera usmjerena prema Krapnju na čijoj su slici implementirani meteorološki podaci koje postaja mjeri, a uz ovu opremu u sljedećih nekoliko dana bit će postavljena i sonda za mjerenje temperature mora čime će se upotpuniti sadržaj i usluga plaže koja će biti među prvima na Jadranu opremljena ovim tipom opreme.

rezaliste2

Iako je prvotno projekt zamišljen s još suvremenijom opremom, odnosno AMP koja bi uz standardne imala i dodatne za kupaće vrlo važne senzore koji primjerice mjere visinu UV indeksa zbog ograničenih sredstava ta ideja je ostavljena za drugu sezonu kada bi se uz opremu postavila i WI-FI točka koja bi omogućila svim korisnicima na plaži da u realnom vremenu prate aktualne vremenske prilike na plaži kao i temperaturu mora.

Sredstva za ovaj projekt kao i potrebnu infrastrukturu osigurao je Grad Šibenik unutar redovitih sredstava namjenjenih za rad udruge u 2018. godini.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.