Ipak je nešto hladnije

Šibenik se ‘kuha’: Termometar na Vanjskom pokazao 40 stupnjeva

Sudeći prema termometru na Vanjskom Šibenik se danas oko 14 sati ‘kuhao’ na 40 stupnjeva. Ipak, prema aktualnim podacima Šibenik Metea temperatura zraka u Šibeniku je 33.8 stupnjeva, a u danima vikenda mogla bi narasti i do 37.

U danima vikenda nad Jadranom će jačati greben anticiklone koji će donijeti stabilne vremenske prilike uz vedro vrijeme. Danju će puhati slab maestral i jugozapadnjak, a na moru i prema večeri na cijelom području sjeverozapadnjak i burin. Temperature zraka će biti u porastu i to osobito dnevne u zaleđu koje će se do nedjelje kretati do visokih 37°C. Uz obalu će biti malo ugodnije pa će se tu maksimalne temperature zraka dosegnuti 32°C. U odnosu na prethodne noćne temperature zraka će se malo sniziti i kretati se od 20 do 22°C.

Pred nama je vedar i vruć vikend u kojem neće biti značajnijeg vjetra. Upravo iz tog razloga rashladni utjecaj mora neće doprijeti dublje u zaleđe pa će ono ovog vikenda doslovno zakuhati.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.