Čak 12 nominiranih

Šibenik top destinacija za festivale: ‘Nagrada Ambasador kao priznanje i poticaj’

Ambasador/Dino Ninković/Denine.eu

Šibenik i okolica u posljednjih su nekoliko godina postali vrlo popularna festivalska destinacija na kojoj velik broj festivala, koncerata i partija rado organiziraju domaći i strani organizatori.

Kvalitetu događanja dokazuje i velik broj nominacija za nagradu Ambasador elektroničke glazbe za koju je nominirano čak 12 projekata i izvođača u Šibeniku i cijeloj županiji.

Lokalni čelnici iz gradova i turističkih zajednica u kojima se održavaju festivali i partiji nominirani za nagradu Ambasador, povodom nominacija su komentirali važnost elektroničke glazbene scene i festivala, a jedan od njih je i Dino Karađole, direktor Turističke zajednice grada Šibenika.

– Gledajući s aspekta turizma, elektronička glazbena scena je vrlo važna za Hrvatsku kao turističku destinaciju koja se već profilirala kao domaćin i organizator raznih glazbenih festivala na svjetskoj razini. Šibenik, koji se zadnjih godina intenzivno turistički razvija, ponosi se svojim kulturno-zabavnim programom i manifestacijama koje organizira. U okviru našeg programa imamo nekoliko festivala elektroničke glazbe, na vrlo atraktivnim lokacijama, koji privlače veliki broj mladih ljudi, a nagrada Ambasador je priznanje i poticaj organizatorima kao i svima nama koji smo direktno i indirektno uključeni u ovaj oblik glazbene scene – kazao je Karađole.

Podsjetimo, za najbolji festival domaćeg promotora nominiran je Seasplash festival koji se od 2019. godine održava na Martinskoj, a za boutique festival godine nominirana su čak četiri festivala koja se održavaju u Šibensko-kninskoj županiji: Defected Croatia, Dekmantel Selectors, Love International Festival, The Garden i SunceBeat Festival, The Garden.

U kategoriji party godine nominirani su Collage Ame vs Hvob – tvrđava sv. Mihovila i Project Vojarna, bivša vojarna Bribirski Knezovi, Carnero je nominiran za mladog DJ-a godine, Fogsellers za elektronički bend godine, Martina Kovačić za vizualno rješenje godine, a udruge RatCat i G.U. Echo nominirane su za nagradu udruzi za razvoj i promicanje scene.

Glasati možete OVDJE do subote u ponoć, a svečana dodjela nagrade Ambasador Elektroničke glazbe za ostvarenja u 2019. godini, koju organizira udruga Klubska kultura, po prvi puta će se održati izvan Zagreba, u Pogonu kulture u Rijeci, 19. ožujka u sklopu ‘Mjeseca glazbe’ kao dio programa Europske prijestolnice kulture.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.