Nužne akcije zbog prevelikog broja prekršaja

Šibenska će policija ovaj vikend pojačano kontrolirati mlade i alkoholizirane vozače

Policija će u noći sa subote na nedjelju provesti još jednu akciju čiji je cilj suzbiti prekršaje alkoholiziranih i mladih vozača, najavili su iz šibenske policije. Tijekom akcije u nadzor prometa će biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaju i oprema, koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.

– Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje statistički,  ali i iskustveno pokazuju kao ugrožene u pogledu činjena prometnih prekršaja i prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola i droga – poručuju.

Naglašavaju kako na nužnost ovakvih ciljanih akcija u prometu upućuju i statistički pokazatelji prema kojima se bilježi porast  broja prometnih nesreća koje su uzrokovali vozači pod utjecajem alkohola.

– U proteklih šest mjeseci na našem području zabilježeno je 35 ovih prometnih nesreća u odnosu na isto razdoblje prošle godine kada je zabilježeno 29 takvih prometnih nesreća. Negativan trend bilježimo i u odnosu na broj prometnih nesreća koje su izazvali mladi vozači, kojih je u promatranom razdoblju zabilježeno 68 u odnosu na 43 prometne nesreće prošle godine u istom vremenu – kažu iz šibenske policije.

Bitno je napomenuti da bilježimo i znatan broj prekršaja vožnje u alkoholiziranom stanju kojih je u prvih šest mjeseci zabilježeno ukupno 689,  što upućuje na činjenicu da i pored čestih i ciljanih preventivno-represivnih akcija i upozorenja, bilježimo znatan broj vozača koji pod utjecajem alkohola ili droga upravljaju vozilima.

Policija poziva vozače da poštuju prometne propise, a posebno kroz ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga, da koriste sigurnosne pojaseve  i da ne koriste mobitele tijekom vožnje,  jer samo odgovorno ponašanje je garant sigurnosti u prometu.

FOTO Ilustracija/arhiva

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.