Šibenska D-Marin Mandalina domaćin državne dodjele Plavih zastava

Ovogodišnja dodjela Plavih zastava za plaže i marine, međunarodnog programa zaštite okoliša mora i priobalja bit će održana sutra, 19. svibnja, u D-Marin Mandalini.

Povodom 20. godišnjice programa Plava zastava u Hrvatskoj, predstavnici udruge ‘Lijepa naša’, nacionalnog koordinatora i voditelja projekta Plava zastava u Hrvatskoj, dodijelit će priznanja za 5, 10, 15 i 20 godina vjernosti programu.

– Vrlo smo ponosni što je udruga ‘Lijepa naša’ ove godine odabrala marinu D-Marin Mandalinu za domaćina ovoga događaja, rekao je Božidar Duka, regionalni direktor D-Marin, dodajući kako je nakon modernizacije te ulaganja u održivo upravljanje i očuvanje morske i obalne zone ova šibenska marina svoju prvu Plavu zastavu dobila 2015. godine.

Plava zastava danas je najcjenjeniji model ekološkog odgoja i obrazovanja te obavještavanja javnosti kada su u pitanju briga za more i obalni pojas, a posebno kada se radi o brizi za obalne prostore koji trpe najjači pritisak, a to su upravo plaže i marine. Također, plava zastava često je turistima jedan od glavnih orijentira prilikom odabira destinacije koju će posjetiti.

D-Marin Mandalina u Šibeniku jedina je hrvatska marina za superjahte s kategorizacijom pet sidara. Od 429 vezova u moru, njih 79 je posebno konstruirano za superjahte dužine od 30 do 140 metara. Marina pruža i najvišu razinu usluge, te je dobitnica priznanja Pet zlatnih sidara od strane Yacht Harbour Association iz Londona i nagrade Five Star Diamond Američke akademije ugostiteljskih znanosti.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.