Bit će uključen maksimalni broj policajaca

Šibenska policija u vikend akciji: Nadzirat će pijane i drogirane vozače

Na području Šibensko-kninske županije policija će u subotu i nedjelju provoditi ciljanu akciju usmjerenu na pojačani nadzor vozača pod utjecajem alkohola i droga, a sve radi podizanja razine sigurnosti u prometu, posebno u odnosu na smanjenje broja i posljedica prometnih nesreća koje uzrokuju alkoholizirani i drogirani vozači.

U nadzor prometa za vrijeme akcije će biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema, koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje statistički, ali i iskustveno pokazuju kao ugrožene u pogledu činjenja ove vrste prekršaja, kao i prometnih nesreća zbog vožnje u alkoholiziranom stanju.

Iz Policijske uprave šibensko-kninske upozoravaju vozače da prije i u vrijeme vožnje ne konzumiraju alkoholna pića ni droge, te poštuju odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a što je jamac, kako njihove sigurnosti, tako i sigurnosti drugih sudionika u prometu, jer iz statističkih pokazatelja za proteklih 11 mjeseci proizlazi da su alkoholizirani ili drogirani vozači uzrokovali 105 prometnih nesreća od kojih su dvije sa smrtnom posljedicom.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.