Šibenska publika konačno će pogledati ‘u pijat’ Hane Jušić

Šibenska publika će u utorak, 6. prosinca, imati priliku premijerno pogledati nagrađivani film šibenske redateljice Hane Jušić ‘Ne gledaj mi u pijat’, u HNK u Šibeniku, u 19 sati. Zainteresiranim gledateljima ulaznice će se djeliti na blagajni Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku, u ponedjeljak i utorak, 5. i 6. prosinca od 10 do 13 sati, a premijeri će nazočiti redateljica Hana Jurišić u pratnji filmske ekipe.

Hanin debitanski dugometražni film sniman je na nekoliko lokacija u Šibeniku, a osvojio je i kritiku i publiku, te žiri brojnih svjetskih festivala. Na snimanju je sudjelovalo i preko 300 statista, mahom Šibenčana.

Film je doživio  svjetsku premijeru u sklopu 73. Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji, nakon čega je bio prikazan u programima međunarodnih filmskih festivala u Varšavi, Rejkjaviku, Vancouveru, Tokiju i Valladolidu (Seminci). Ovjenčan je nagradom FEDEORA-e u Veneciji, Posebnim priznanjem u Varšavi, nagradom za režiju u Tokiju te nagradom za najbolji dugometražni film u natjecateljskom programu Meeting point na Seminciju.

‘Ne gledaj mi u pijat’ se bavi tematikom odrastanja i obiteljskih odnosa, a sniman  je u produkciji zagrebačke tvrtke Kinorama te u koprodukciji s tvrtkom Beofilm (Danska) i Hrvatskom radiotelevizijom.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.